Nova vest
Tenis

Petak, 15.05.2009.

22:45

Nadal i Federer u polufinalu

Rafael Nadal i Rodžer Federer plasirali su se u polufinale turnira iz Masters serije u Madridu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi teniser sveta savladao je zemljaka Fernanda Verdaska 6:4, 7:5 i u polufinalu će igrati sa Novakom Đokovićem. Federer je u tri seta bio bolji od Endija Rodika 7:5, 6:7, 6:1 i u polufinalu čeka pobednika okršaja Mari – Del Potro.

U duelu Nadal – Verdasko još jednom je potvrđeno da se strah uvuče u većinu rivala kada dođu u izglednu situaciju da ugroze prvog tenisera sveta.

Sve do poslednjeg, desetog gema prvog seta, Verdasko je uspevao da održi svoj servis, a onda je, kad je bilo najpotrebnije, napravio nekoliko olakih grešaka i prepustio rivalu prvi set.

U drugom je situacija bila još drastičnija. Vodio je Verdasko sa 4:0, ali nije uspeo da izjednači u setovima. Nadal je vratio dva brejka i imao dve vezane meč lopte pri rezultatu 5:4. Nije ih iskoristio, a ni Verdasko nije materijalizovao brejk loptu u narednom gemu.

U odlučujućem, 12. gemu, Verdasko ponovo nije uzeo ni poen, pa je Nadal zabeležio 33. uzastopnu pobedu na šljaci.

Federer je u duelu sa Rodikom slavio 18. put u 20 međusobnih okršaja. Meč je trajao 2 čas i 11 minuta.

"Bio je dobar meč. Mislim da je Endi veoma dobro 'miksovao' servise, ali i ja sam imao lepe poena. Trebalo je da trijumfujem u dva seta, ali i to se događa protiv Endija ponekad", izjavio je Federer.

Turnir u Madridu se igra za ukupni nagradni fond od 3,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve