Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.05.2009.

21:12

Novak: Najvažnija titula u karijeri

Posle pobede na Srbija Openu Novak Đoković izjavio je da mu je pehar u Beogradu najznačajniji u dosadašnjoj karijeri.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Đoković je u finalu Srbija Opena pobedio Poljaka Lukaša Kubota u dva seta – 6:3, 7:6 (7-0). Najbolji srpski teniser oenio je da je tokom cele nedelje igrao pod velikim pritiskom, zbog očekivanja kompletne domaće javnosti da pred svojim navijačima osvoji turnir.

"Trenutno se osećam veoma lepo i lakše mi je, pošto je bilo dosta očekivanja i pritisaka. Nije bilo lako izboriti se sa tim, ali je glavna stvar da sam pobedio", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

Srpski teniser dodao je da je finalni meč bio izuzetno težak i da je Kubot pobedama u Beogradu dokazao da je najveće iznenađenje turnira.

"Oslanjao sam se na svoje iskustvo i na sjajnu publiku, koja je u potpunosti opravdala očekivanja", kazao je on.

"Iako su mnogi favoriti ispali na početku turnira, što nije išlo na ruku organizatorima, uspeli smo da prikažemo veliko poznavanje tenisa", dodao je Đoković.

Srpski teniser rekao je da nije bio uključen u organizaciju turnira i da je bio prijatno iznenađen ceremonijom zatvaranja.

"Mislim da će ta slika predstavljati Srbiju u najlepšem svetlu", poručio je on. Đoković nije želeo da odgovori na pitanje novinara zašto njegov otac Srđan nije gledao meč, već je samo prisustvovao ceremoniji dodele pehara i zatvaranja turnira.

Najbolje rangirani srpski teniser dodao je i da ne razmišlja o turniru Masters serije u Madridu, na kojem igra već od ponedeljka, jer želi najpre da proslavi titulu osvojenu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve