Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.05.2009.

00:47

Brejk na startu drugog seta ključan

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Đoković je savladao Italijana Endreu Sepija, sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:2) i za titulu će igrati sa Poljakom Lukašom Kubotom. Posle pobede u polufinalu, Đoković je izjavio da je na trenutke igrao previše nervozno, kao i da ga je iznenadila agresivna igra Italijana, a kao ključan trenutak meča istakao je brejk na početku drugog seta, posle 6:4 za Sepija u prvom.

"Vrlo sam temperamentan, volim da pokazujem emocije...Bio sam isfrustriran svojom igrom i drugim, sporednim stvarima, tako da sam teško dolazio do rešenja za Sepijevu igru. Znao sam da je on teniser koji igra sa osnovne linije, da je stpljiv, ali bio je agresivan, što me je iznenadilo", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

"Znao je da koristi moje greške i nervozu. Brejk na početku drugog seta je bio jako bitan. Dozvolio sam mu da diktira tempo, što je i dovelo do njegove prednosti, ali uspeo sam to da preokrenem u naredna dva seta."

Đoković je istakao da je prolazio kroz teške trenutke na meču, ali da je uspeo da iskoriti iskustvo i na kraju trijumfuje, i dodao da misli da ne bi uspeo da pobedi da nije bilo podrške beogradske publike.

Na pitanje novinara zbog čega je pokazao ocu Srđanu da napusti tribine, Đoković je rekao: "Neću javno da ulazim u porodične odnose".

Najbolji srpski teniser je rekao da ga je Kubot prijatno iznenadio plasmanom u finale.

"Pokazao je da je kvalitetan igrač samim tim što se plasirao u finale. On neće imati šta da izgubi u tom meču, ali ja ću pokušati da iskoristim svoju svežinu, jer on sada igra polufinale u konkurenciji dublova."

Finalni meč na progamu je od 16 sati. Pre toga, od 14 časova, igraće se finale u konkurenciji dublova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve