Nova vest
Tenis

Subota, 09.05.2009.

21:38

L’Ekip: Gaske pozitivan na kokain

Francuski teniser Rišar Gaske bio je pozitivan na kokain na testiranju uoči turnira u martu u Majamiju, objavio je francuski L’Ekip (L'Equipe).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ukoliko i drugi uzorak sa antidoping kontrole bude pozitivan, 23. teniseru sveta preti dvogodišnja suspenzija. L’Ekip nije saopštio izvor vesti, niti bilo kakve detalje.

Rišar Gaske ima 22 godine, u karijeri je osvojio pet titula, igrao je i polufinale Vimbldona 2007. godine, a ukupno je zaradio četiri miliona dolara od turnira.

Gaskeov jednoručni bekhend je po mnogima bio jedan od najboljih na svetu, ali Francuz za sada nije opravdao očekivanja stručnjaka, koji su ga smeštali u kategoriju budućih asova, uz rame sa godinu dana mlađim Đokovićem i Marijem.

Pre Gaskea, pozitivna na kokain bila je početkom prošle godine i bivša najbolja teniserka sveta Švajcarkinja Martina Hingis. Njoj je tada izrečena dvogodišnja zabrana takmičenja, a nedugo potom Hingisova je objavila završetak karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve