Nova vest
Tenis

Subota, 09.05.2009.

16:46

Kubot prvi finalista ’Srbija Opena’

Poljski teniser Lukaš Kubot plasirao se u finale ’Srbija Opena’ pošto je u subotu savladao 2. nosioca Hrvata Ivu Karlovića sa 2:0, po setovima 7:6 (7:0), 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poljak je savladao 21. igrača sveta posle jednog sata i 37 minuta igre, i tako postao prvi Poljak u finalu ATP turnira još od 1982. godine. Prednost od 1:0 u setovima stekao je u taj brejku, a pritom nije izgubio nijedan poen, pošto je rezultat u doigravanju bio 7:0.

Prvi brejk na meču ostvario je u šestom gemu, i poveo sa 4:2. U sledećem je sačuvao servis, iako je Karlović imao tri uzastopne brejk lopte, da bi potom još jednim brejkom stigao do najvećeg uspeha u karijeri.

Interesantno je da će Karlović već u nedelju nastupiti na turniru Masters serije u Madridu, gde će u prvom kolu igrati protiv Francuza Žulijena Benetoa. Takođe u nedelju na teren u Madridu će izaći i dvojca srpskih tenisera, Janko Tipsarević će se susresti sa Mardijem Fišom, dok će Viktor Troicki igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka.

Kubot, koji je kao 179. igrač sveta liste iz kvalifikacija stigao u glavni žreb prvog ATP turnira u Beogradu, igraće u nedelju u finalu protiv boljeg iz duela prvog nosioca Novaka Đokovića i Andreasa Sepija. Italijan je trenutno 36. igrač na ATP listi. Drugo polufinale je na programu od 20 časova.

Otvoreno prvenstvo Srbije igra se na terenima Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" za nagradni fond od 450.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve