Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.04.2009.

23:19

Nadal: "Pobeda na RG nije sigurna"

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal smatra da osvajanje pete uzastopne titule u Monte Karlu nije garancija da će uspeti da isto ostvari i na Rolan Garosu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Zar je malo to što sam Rolan Garos osvojio četiri puta uzastopno. To je potpuno drugačiji turnir, a do njegovog početka je ostalo još nekoliko nedelja. Sada razmišljam samo o turnirima u Barseloni i Rimu. Nije samo Rolan Garos bitan".

Nadal je do titule u Monte Karlu stigao zahvaljujući pobedi nad srpskim teniserom Novakom Đokovićem 6:3, 2:6, 6:1, u kojoj je izgubio prvi set još od finala 2006. godine, kada je savladao Rodžera Federera.

Pobeda nad Đokovićem Nadalu je bila 27. uzastopna u Monte Karlu. Španac još bolji učinak ima na Rolan Garosu, koji se takodje igra na šljaci, gde nikada nije izgubio.

Nadal, ipak, nije potpuno zadovoljan svojom igrom, naročito ne servisom.

"Servis je zaista bitan, a u tom elementu sam bio bolji na početku sezone nego sada. U Monte Karlu nisam servirao kako treba. Posebno mi je loš bio drugi servis. U pojedinim trenucima je loptica išla svega 120 kilometara na sat. To je katastrofa. Zato moram da igram još mečeva, moram da radim na tome. Sada ću imati dva dana pauze koje ću iskoristiti da probam da poboljšam servis", dodao je 22-godišnji Majorčanin.

Nadal sledeće nedelje brani trofej u Barseloni, a i tamo je četvorostruki pobednik. Na istom turniru igraju i Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve