Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.04.2009.

20:02

Novak: "Nedostajalo mi strpljenja"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza od Rafaela Nadala u finalu turnira u Monte Karlu da mu je za trijumf nedostajalo više strpljenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mislim da sam odigrao dobra meč, zapravo jedan od najboljih protiv njega na šljaci. U nekim trenucima nisam igrao onako kako je trebalo, sa više strpljenja, nego sam pokušavao preteške udarce. On je koristio svoje vrline i iskustvo igranja u velikim mečevima, čekao je mudro svoje šanse, a potom ih koristio", izjavio je Novak.

"Ponovo se vraćamo na priču o veri u pobedu nad Nadalom. To je ključna stvar kada igrate protiv njega. Morate biti koncentrisani u svakom poenu zato što sa druge strane mreže imate rivala koji ne poklanja nijedan poen", dodao je Đoković i ilustrovao svoju tvrdnju:

"Videli ste i sami, na 5:1 u trećem setu borio se kao da je 5:5. On zaista ne gleda rezultat, jedino što želi je da pruži maksimum u svakom poenu. To ga čini jedinstvenim i zbog toga je sada najbolji".

Đoković iz 16 mečeva sa Nadalom ima četiri pobede, ali nijednu na šljaci. Naredne sedmice Novak će se odmarati, a zatim brani titulu u Rimu, četvrtom ovosezonskom takmičenju iz Masters serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve