"Tereni će biti spremni na vreme"

Direktor teniskog ATP turnira "Srbija Open" Goran Đoković rekao je da će radovi na terenima biti završeni na vreme.

Izvor: B92, Beta Srbija, Svet
Podeli

Đoković je, posle obilaska radova u Sportsko-rekreativnom centra "Milan Gale Muškatirović", gde će se u maju održati turnir najavio da će u utorak početi montaža tribina za 7.000 mesta na centralnom terenu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je takođe obišao radove, podsetio je da će se ti teniski tereni koristiti i na Univerzijadi i izrazio nadu da će biti završeni u roku.

Đilas je kazao da će grad, ako bude potrebno, pomoći i obnovu bazena u tom sportskom centru, koji će posle turnira ostati na raspolaganju Beograđanima, kao i 12 teniskih terena.

„U rekonstrukciju SRC „Milan Gale Muškatirović“ uloženo je oko 1,5 miliona evra", rekao je Đilas i dodao da idejni projekat nije menjan, ali da je izvršena dodatna drenaža terena, kako bi se ispunili uslovi Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Ministarstvo sporta i omladine je za uređenje osam teniskih terena i pomoćnog objekta izdvojilo 40 miliona dinara, dok je Sekretarijat za sport obezbedio sredstva za zakup tribina, VIP šatora i kupovinu osvetljenja u iznosu od oko 87,6 miliona dinara.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je za uređenje prilaza i parkinga tog centra, uvođenje javne rasvete, vodovoda i kanalizacije izdvojila 198 miliona dinara.

Gradonačelnik Beograda takođe je najavio i da će novi gradski sekretar za sport, koji će naslediti smenjenog Igora Miklju, biti imenovan u naredna dva dana, ali nije želeo da navede ko je kandidat za tu funkciju.