Nova vest
Tenis

Sreda, 04.03.2009.

14:41

TS Španije: Izabran novi predsednik

Hose Luis Eskanjuela izabran je dva dana pred početak duela sa Srbijom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, za novog predsednika Teniskog saveza Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dosadašnji predsednik regionalnog Teniskog saveza Andaluzije na funkciji prvog čoveka španskog tenisa zamenio je Pedra Munjosa, koji je tu ulogu obavljao u prethodne četiri godine. Munjos se prošle godine sukobio sa španskim teniserima, koji su ga optužili da odluke donosi bez prethodnih konsultacija sa njima.

Povod je bila Munjosova odluka da se septembarski meč sa selekcijom SAD u polufinalu Dejvis kupa igra u Madridu, na 600 metara nadmorske visine. Španski igrači su zahtevali da se meč igra negde na obali, na manjoj nadmorskoj visini, gde bi lopta bila sporija.

Teniseri su zato odbili da učestvuju na propagandnim događajima u organizaciji Teniskog saveza Španije.

Najbolji španski teniser Rafael Nadal, ipak, na jučerašnjoj konferenciji za novinare nije želeo da komentariše ishod izbora.

"Nas zanima samo teren. Zato smo i ovde", rekao je Nadal, koji će od petka do nedelje predvoditi reprezentaciju Španije u duelu sa Srbijom u Benidormu.

Novog predsednika Saveza, 44-godišnjeg advokata rodjenog u Sevilji, na izborima je podržalo 133 delegata, dok je njih 38 bilo protiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve