Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.02.2009.

19:43

Fed kup: Srbija predala dubl

Fed kup reprezentacija Srbije izgubila je u nedelju prvi poen u duelu sa Japanom u prvom kolu Druge svetske grupe Fed kupa, pošto je predala meč dublova.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Meč u kome su Srbiju predstavljale Jelena Janković i Ana Jovanović, a Japan Aiko Nakamura i Rika Fudživara prekinut je pri rezultatu 1:1 u setovima, a razlog je bila povreda leđa Ane Jovanović. Srpski tandem je prvi set dobio sa 6:3, a drugi izgubio sa 5:7.

Duel dve reprezentacije tako je završen ukupnim rezultatom 4:1 za Srbiju, koja će u aprilu igrati baraž za plasman u Svetsku grupu Fed kupa. Žreb za baraž održaće se u utorak. Poene Srbiji prethodno su donele pobede Jankovićeve i Ane Ivanović u singlu.

Ivanovićeva je u subotu dobila Aji Sugijamu, a Jankovićeva Ajumi Morito. Odlučujući poen Srbiji u prvom meču u nedelju donela je pobeda Jankovićeve nad Sugijamom, a potom je Ivanovićeva pobedila Ajumi Morito za 4:0. Sva četiri meča u singlu završena su pobedom srpskih teniserki u dva seta.

"Ostvarili smo cilj. Želeo bih da se zahvalim igračicama, Teniskom savezu, kao i svim ljudima koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj rezultat. U utorak je žreb. Nadam se da ćemo i u aprilu nastaviti sa ovakvim igrama", izjavio je selektor Dejan Vraneš.

"Psihički i fizički ovo je bilo jako teško. Presrećna sam što je sve prošlo kao što smo očekivali. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još prilika da igramo u našem rodnom gradu", rekla je Jankovićeva.

Ivanovićeva je ponovila da joj je bilo veliko zadovoljstvo da igra u Beogradu i da bi zbog toga više volela da Srbija na žrebu dobije i težeg protivnika, ako će s njim igrati na domaćem terenu.

"U svakom slučaju bih volela da igramo u Beogradu, jer mislim da imamo velike šanse za pobedu, bez obzira na ime protivnika", istakla je Ivanovićeva, koja će uskoro početi i saradnju sa novim trenerom, čije ime, međutim, nije želela da objavi.

"Saradnju sa novim trenerom počeću pred turnir u Dubaiju (koji počinje 16. februara), ali nigde mi se ne žuri. Prvo želim da u narednim nedeljama ili mesecima vidim kako ćemo se slagati", navela je osma teniserka sveta.

Jankovićeva, s druge strane, neće imati nedelju dana pauze, već će nastupati na turniru u Parizu, koji počinje već u ponedeljak.

"Očekujem, naravno, da osvojim titulu, ali još ne razmišljam o Parizu. Tek sam ovde završila obaveze", rekla je treća teniserka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve