Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.02.2009.

15:53

Srbija u plej ofu Fed kupa

Teniska reprezentacija Srbije izborila je u baraž za popunu Svetske grupu Fed kupa pošto je pobedila Japan sa 4:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odlučujući bod timu Srbije u "Beogradskoj areni" donela je Jelena Janković, koja je u prvom meču dana pobedila Aji Sugijamu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, dok je Ana Ivanović savladala Ajumi Moritu sa 6:1, 6:2. Srpske teniserke došle su tako na korak od plasmana među osam najboljih ekipa na svetu. Žreb za baraž je u utorak.

Mogući rivali su Francuska, Španija, Kina i poražene iz duela SAD - Argentina.

Posle lake pobede nad Moritom u subotu, Jelena Janković je zabeležila novu pobedu u dva seta, ovaj put uz nešto više problema. U prvom setu je brzo povela sa 4:1, da bi Sugijama zatim vratila jedan brejk i došla do 4:3. Ipak, najbolja srpska teniserka preuzela je zatim inicijativu i osvojila sledeća dva gema za konačnih 6:3.

Drugi set počeo je sa 4 uzastopna brejka, a seriju je prekinula Jelena, koja je posle 2:2, sa 4 uzastopna gema rešila drugi set, 6:2 i meč u svoju korist.

Četvrti bod timu Srbije donela je Ana Ivanović rutinskom pobedom nad Ajumi Moritom sa 6:1, 6:2. Morita je u subotu osvojila samo jedan gem protiv Jankovićeve, a ovaj put pružila je nešto jači otpor. Meč je trajao 94 minuta.

Poslednji meč odigran je u dublu, a pripao je Japanu pošto je tim Srbije, u sastavu Janković-Jovanović, predao meč zbog povrede Jovanovićeve.

U baražu za popunu Svetske grupe Fed kupa reprezentacija Srbije će krajem aprila igrati protiv jedne od četiri poražene ekipe iz prvog kola Svetske grupe.

Oboren rekord Fed kupa

Interesovanje za mečeve Jelene Janković i Ane Ivanović u "Beogradskoj areni" bilo je veliko, a iako dvorana na Novom Beogradu nije bila ispunjena do kraja, ipak je oboren rekord po broju gledalaca u Fed kupu.

Subotnje mečeve između reprezentacija Srbije i Japana pratilo je 15.118 gledalaca što je novi rekord, saopštili su organizatori. Prethodni rekord iznosio je 14.000 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve