Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2009.

19:48

Đoković: "Raste mi samopouzdanje"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je srećan zbog plasmana u četvrtfinale AO i dodao da svakom novom pobedom stiče sve više samopouzdanja.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Đoković je u osmini finala pobedio Markosa Bagdatisa sa 3:1. "Osećam veliko olakšanje. Srećan sam što sam dobro igrao u četvrtom setu. Moglo je da bude i drugačije. Imali smo duge razmene udaraca i rezultat ne pokazuje pravu sliku meča. Kada Bagdatis uđe u svoj ritam on je jedan od najtežih protivnika na ovoj podlozi i o tome sam morao da mislim", rekao je Đoković.

Đoković je rekao da oseća kako mu iz meča u meč samopouzdanje raste.

"Osećam da mi svakom novom pobedom raste samopouzdanje. To je i logično. "Sporo" sam počeo sezonu, igrao sam slabije na turnirima pred Australijan open, ali je ovaj turnir moj prioritet. Na terenu se osećam mnogo bolje i fizički i psihički i mislim da igram mudrije. Nadam se da ću tako nastaviti u četvrtfinalu", rekao je Đoković.

Treći teniser sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Endija Rodika iz SAD, koji je bio bolji od Španca Tomija Robreda u tri seta (7:5, 6:1, 6:3).

Bagdatis je navikao da igra duge mečeve, a prošle godine je meč protiv Lejtona Hjuita završio u četiri sata i 34 minuta posle ponoći po lokalnom vremenu.

"To je stvarno teško, ali to je deo posla. Nisam imao mnogo samopouzdanja jer nisam igrao prethodnih sedam meseci... Zadovoljan sam odigranim mečevima na Australijan openu. Igrao sam četiri meča, a dobio tri. Cilj je bio da igram i drugu nedelju u Melburnu i uspelo mi je, za tri sata", rekao je Bagdatis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve