Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2009.

10:55

JJ: "Loš početak presudio"

Najbolja svetska teniserka Jelena Janković rekla je nakon poraza u osmini finala AO-a od Marion Bartoli da je dozvolila protivnici da uspostavi svoju igru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je kazala da je slabo počela meč i da je u stvari ulila samopouzdanje protivnici, prenela je britanska agencija Rojters. "Onda, u drugom setu, takođe sam imala puno prilika da se vratim u meč", dodala je srpska teniserka i istakla da je Bartoli bila bolja od nje i da zaslužuje sve čestitke.

"Pogađala je sve što je moglo da se pogodi. Ona je znala da mora da igra agresivno da bi pobedila i to je bio njen dan", kazala je Jankovićeva.

Ona je dodala da se nije takmičila dva meseca i da nije uspela da udje u ritam igre.

"Ja sam ona vrsta igrača kojem treba malo više vremena da uđe u rutinu i stekne samopouzdanje. Tada osećam da mogu da uradim sve na terenu. Trenutno nisam u takvoj situaciji, još se tražim a danas nisam mogla da pronadjem svoju igru", kazala je ona.

"Možda vise neću biti na prvom mestu svetske rang liste, ali nije značajno toliko šta radite danas, cela je godina pred nama. Čeka me puno turnira. Na kraju će pobediti najbolji. Mislim, barem za mene, najvažnija stvar je kako će ispasti na kraju, početak je manje važan", rekla je Jankovićeva.

Rojters podseća da je poraz Jankovićeve od 6:1, 6:4 najgore izdanje prvog reketa sveta u konkurenciji žena na prvom Grend slemu sezone, otkako je Nemica Štefi Graf 1997. godine, takođe u osmini finala, izgubila meč od Amande Kecer iz Južne Afrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve