Nova vest
Tenis

Petak, 23.01.2009.

16:21

AI: "Klejbanova zasluženo prošla"

Ana Ivanović je odala priznanje Ruskinji Alisi Klejbanovoj nakon eliminacije sa Otvorenog prvenstva Australije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Klejbanova je sa 2:1 u setovima savladala Ivanovićevu, koja je priznala da Ruskinja, postavljena za 29. nositeljku u Melburnu, zasluženo ide dalje. "Dala sam sve od sebe, ali je Alisa danas bila bolja. Imala je sjajne udarce kojima je pogađala neverovatne uglove", rekla je Ivanovićeva.

Prošlogodišnja finalistkinja kaže da do kraja nije odustajala i da se do poslednjeg poena borila za preokret. U drugom setu je uspela da se vrati posle 3:0 za Ruskinju, ali u odlučujućem nije uspela da se izvuče iz slične situacije.

"Verovala sam do poslednjeg poena da ću moći da napravim preokret. U drugom setu sam uspela da se potpuno vratim u igru i preokrenem je u svoju korist . Ipak, nisam imala sreće, a i servis me je izdao u odlučujućim trenucima meča. Ponekad vas porazi motivišu da radite još napornije", kaže Ivanovićeva.

"U prvom setu sam igrala s puno oscilacija. Bilo je teško da nametnem svoj stil igre jer je Klejbanova upravo forsirala kratke poene koji su se završavali ili vinerom ili neiznuđenom greškom. Jednostavno, Klejbanova mi nije dozvolila da preuzmem inicijativu i nametnem duže razmene udaraca. Ona je očigledno igračica koja voli da prvim udarcem dođe do poena", rekla je srpska teniserka posle eliminacije sa Otvorenog prvenstva Australije i najavila da će uskoro najverovatnije angažovati posebnog trenera koji bi joj pomogao da poboljša sve slabije elemente igre.

Sa druge strane, Alisa Klejbanova nije skidala osmeh sa lica posle, kako je istakla, 'najveće pobede u karijeri'.

"Ovo je definitivno bio moj meč karijere. Ovo nije samo još jedna pobeda. Osećaj je neverovatan. Sjajan dan za mene. Bilo je napeto. Nikada nisam igrala pred ovolikom publikom... U nekim trenucima nisam bila svesna šta radim, ali sam od prvog poena verovala da mogu da pobedim... Trudila sam se da igram napadački, agresivno", rekla je Klejbanova.

U sledećem kolu 19-godišnja Ruskinja igraće sa Jelenom Dokić.

"O njoj sam slušala još kao devojčica. Tada je bila među najboljima na svetu. Pre dolaska u Melburn malo smo i trenirale zajedno ovde u Australiji. Jedva čekam taj meč. Treba samo da na teren izađem sa uverenjem da mogu da pobedim", ocenila je Ruskinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve