Nova vest
Tenis

Petak, 23.01.2009.

11:02

JJ: "Ulazim u pobednički ritam"

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je meč protiv Japanke Ai Sugijame bio izuzetno težak, ali je ocenila da polako ulazi u pobednički ritam.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je savladala Sugijamu sa 6:4, 6:4 posle 100 minuta borbe. "Kao i svi prethodni mečevi protiv Sugijame, i ovaj je bio veoma težak. Ona je iskusna i kvalitetna teniserka, tako da sam morala pošteno da se izborim za svaki poen", izjavila je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča.

Jankovićeva je sličan, veoma naporan meč, imala i u drugom kolu protiv Belgijanke Kirsten Flipkens.

"Ovo mi je tek treći meč u godini, imala sam dosta dugu pauzu po završetku prošle sezone. Ipak, malo po malo ulazim u svoj prepoznatljivi ritam", objasnila je ona.

Iako nije bila u potpunosti zadovoljna prikazanom igrom protiv Japanke, Jankovićeva je zaključila da je najvažniji plasman u osminu finala.

"Zaista mi je drago što sam uspela da pobedim u ovakvom meču", dodala je ona.

Jankovićeva, prvi nosilac na turniru, u osmini finala igra protiv Francuskinje Marion Bartoli, koju je u dosadašnjih šest mečeva pobedila tri puta.

Turnir u Melburnu igra se za ukupni nagradni fond od 23.140.000 australijskih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve