Nova vest
Tenis

Petak, 23.01.2009.

07:02

Prošle Safina, Korne, Bartoli...

Ruskinja Dinara Safina pobedila je Estonku Kaju Kanepi rezultatom 6:2, 6:2 u trećem kolu Australijen opena.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Sedmi nosilac Vera Zvonarjeva ubedjivo je savladala Saru Erani (6:4, 6:1), a Nadja Petrova, još jedna Ruskinja, obezbedila je prolaz predajom Kazahstanke Galine Voskoboeve. Marion Bartoli, 16. nosilac, pobedila je Čehinju Lusi Šafarovu 3:6, 6:2, 6.1, a Alize Korne eliminisala je Danijelu Hantuhovu 4:6, 6:4, 6:2.

Safina je u duelu sa Kanepijevom igrala mnogo bolje nego u prva dva kola i brzo je povela sa 4:0 ne dozvolivši protivnici ni da se valjano zagreje. Slično je bilo i u drugom setu, snažnim udarcima sa osnovne linije Safina je došla do 4:1 i rutinski privela meč kraju.

Ispostavilo se da je Dinara bila u pravu što se nije zabrinula posle nešto lošijih igara protiv Kudrjavceve i Makarove. Plasman u osminu finala AO Safini je najbolji plasman ikada u Melburnu.

"Veoma sam srećna. Postoji prvi pu za sve. Dva puta sam gubila u trećoj rundi i baš sam razmišljala kako sada mora da bude 'treća sreća'. Zapravo, drago mi je da sam prilično lako dobila".

U narednoj rundi Safina će igrati sa Francusknjom Alize Korne, koja je izbacila prošlogodišnju polufinalistkinju Danijelu Hantuhovu 4:6, 6:4, 6:2. Bio je to meč sa mnogo obrta u kojem je na kraju trijumfovala Korneova, koja je u četvrtak napunila 19 godina.

U okršaju Vere Zvonarjeve i Sare Erani bilo je uzbudljivo sve od 4:4 u prvom setu, a onda je Ruskinja zaigrala mnogo bolje i došla do trijumfa. U osmini finala igraće sa zemljakinjom Nadjom Petrovom.

Parovi osmine finala, gornja polovina žreba:
Jelena Janković/Ai Sugijama – Marion Bartoli
Nadja Petrova – Vera Zvonarjeva
Dinara Safina – Alize Korne
Karolin Voznijacki/Jelena Dokić – Ana Ivanović/Alisa Klejbanova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve