Nova vest
Tenis

Petak, 23.01.2009.

05:09

Del Potro i Čilić u osmini finala

Argentinac Huan Martin del Potro i Hrvat Marin Čilić plasirali su se u osminu finala Australijen opena.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Del Potro je bio bolji od Luksemburžanina Žila Milera sa 6:7, 7:5, 6:3, 7:5, dok je Čilić savladao Španca Davida Ferera 7:6, 6:3, 6:4. Dvojica predvodnika generacije '88 igraće međusobno u osmini finala, a to će im biti prvi susret. Hrvat je tako izjednačio najbolji rezultat na grend slem turnirima, dok je 8. nosilac iz Argentine prošle sezone igrao četvrtfinale US opena.

Del Potro je u okršaju sa Milerom katastrofalno koristio brejk prilike – samo 4 od 24 (Miler 1 od 3). U prvom setu odlučili su deblji nervi 25-godišnjeg Milera. Del Potro je na 5-5 u taj-brejku napravio duplu grešku, a Luksemburžanin je odservirao as. Tanana razilka, ali dovoljna za vođstvo.

Miler je u prva dva kola dobio Felisijana Lopesa i Bernarda Tomića i očekivao se težak posao za Del Potra. Drugi set bio je ključni, pošto je 8. nosilac tokom celog seta "jurio" brejk, stvarao brojne šanse, ali je Miler uvek imao rešenje. Tako je bilo sve do 12. gema, kada je riternom "pod noge" Del Potro došao do brejka i seta.

Del Potro je uspeo da totalno preokrene rezultat pobedom u trećem setu, a četvrti je tekao slično kao i drugi – Argentinac je sve vreme vrebao šansu, bio bliži brejku, a dočekao ga je u 11. gemu. Miler je nedovoljno dobro skratio lopticu, a Del Potro je bio spretan na mreži i došao je do brejka. Ubrzo je efektnim smečom završio meč i krikom ushićenja dao sebi oduška posle nesumnjivo iscrpljujućeg susreta.

U drugom spomenutom meču Čilić je dokazao da se krupnim koracima kreće ka Top10. Istina je da Ferer nije ni senka tenisera iz 2007. godine, ali Hrvatov trijumf od 3:0 u setovima za nešto više od dva časa zasigurno je potvrda njegovog kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

4 h

U fokusu

Vidi sve