Nova vest
Tenis

Sreda, 21.01.2009.

05:34

JJ pobedila Flipkensovu za 3. kolo

Prva teniserka sveta Jelena Janković obezbedila je prolaz u treće kolo Australijen opena, pošto je pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens sa 6:4, 7:5.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Flipkensova, koja je trenutno 110. na WTA listi, imala je prednost brejka u prvom setu, veoma jak otpor pružila je i u drugom, ali je Jankovićeva zasluženo došla do trijumfa u dva seta. Naredna Jelenina rivalka je Japanka Ai Sugijama, koja je savladala Natali Deši rezultatom 1:6, 6:1, 6:3.

Jankovićeva je neočekivano imala mnogo problema sa mnogo slabije rangiranom rivalkom. U jedinom prethodnom okršaju, na US openu 2006. godine, Jelena je lako pobedila sa 6:2, 6:3.

Veliku poteškoću Jeleni predstavljao je agresivni stil igre protivnice. Flipkensova je tokom celog meča igrala hrabro, a nije se libila ni da izađe na mrežu. Zato je Belgijanka imala 30 direktnih poena, ali i 38 neiznuđenih grešaka.

Ipak, u trenucima kada se meč lomio do izražaja bi dolazilo iskustvo i objektivno veći kvalitet srpske teniserke. Koncentracija je Jeleni ozbiljnije bila pometena jedino sredinom drugog seta, kada je Flipkensova na 4:3 za Jelenu zatražila medicinski tajm-aut i posle toga zaigrala kao preporođena.

Dovela je Jankovićevu u situaciju da servira za ostanak u setu, ali tu se Jelena trgla, uspela da izjednači, a potom da naredna dva gema dobije bez izgubljenog poena.

Jankovićeva kaže da će joj malo teži mečevi dobro doći pred nastavak turnira.

"Zadovoljna sam. Ovde, na Australijen openu, uvek imam problema u ranoj fazi takmičenja. Uz to, nisam dugo igrala, pa su mi ovakvi mečevi potrebni da dodatno dobijem na samopouzdanju", izjavila je Jelena i dodala:

"Niko na Gren slem turniru ne može da očekuje laganu pobedu. Slažem se da mi je (Flipkensova) zadala dosta problema u oba seta svojom agresivnom igrom i veoma sam srećna što sam uspela da prodđem dalje".

Jankovićeva je sa Sugijamom, rivalkom u trećoj rundi, igrala dva puta (oba u 2008. godini). U Dohi je bilo 6:1, 6:2 za Srpkinju, a u Indijana Velsu 6:1, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve