Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.01.2009.

07:44

AO: Srbi stoprocentni

Ana Ivanović, Jelena Janković, Viktor Troicki i Novak Đoković plasirali su se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prošlogodišnja finalistkinja u Melburnu Ana Ivanović pobedila je Juliju Gerges iz Nemačke sa 2:0, a istim rezultatom trijumfovala je i prva teniserka sveta Jelena Janković protiv Ivon Mojzberger iz Austrije. Branilac titule u odbranu trofeja krenuo je pobedom bez izgubljenog seta nad Italijanom Andreom Stopinijem, dok je Troicki pobedio Alberta Martina sa 3:1, a Tipsarević Ernandesa sa 3:2.

Ivanovićeva će u narednom koluigrati sa Albertom Brijanti iz Italije, trenutno 169. igračicom na WTA listi. Brijantijeva je prethodno iznenadila 77. teniserku sveta Janinu Vikmajer iz Belgije, koju je pobedila sa 2:0.

Jankovićeva, prvi nosilac turnira, u drugom kolu igraće sa 110. teniserkom sveta Kirsten Flipkens iz Belgije, koju je savladala 2006. godine na Otvorenom prvenstvu SAD. Belgijanka je u prvom kolu eliminisala Rosanu De Los Rios iz Paragvaja sa 2:0.

Đoković će u drugom kolu turnira prvi put igrati sa 68. teniserom sveta Žeremijem Šardijem iz Francuske. Šardi je na startu prvog grend slema sezone eliminisao 101. igrača na ATP listi Markosa Danijela iz Brazila sa 3:0.

Naredni protivnik 53. tenisera sveta biće 21. nosilac u Melburnu Tomi Robredo iz Španije. Robredo je danas pobedio 69. tenisera sveta Bobija Rejnoldsa iz SAD sa 3:0 (6:2, 7:5, 6:1).

Tipsarević u sledećem kolu igra sa 20. teniserom sveta Marinom Čilićem. Čilić je savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:2, 6:7, 6:3.

Pogledajte pregled ostalih mečeva i sve rezultate prvog dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve