Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.01.2009.

06:58

Nole uspešno počeo odbranu titule

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković prošao je u drugo kolo Australian opena, pošto je u prvom savladao 220. igrača sveta Andreu Stopinija iz Italije sa 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po setovima je bilo 6:2, 6:3, 7:5 posle 114 minuta igre. Protivnik branioca titule u narednoj rundi biće Francuz Žeremi Šardi koji je u prvom kolu savladao Brazilca Markosa Daniela sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:1). Đoković je imao dosta oscilacija u igri, ali je prošao posle tri seta što je na ovakvim turnirima, i po ovakvoj vrućini veoma važno.

Plasman u drugo kolo nijednog trenutka nije bio ugrožen, ali je Đokovićeva igra bila daleko od prošlogodišnje. Što se statistike tiče, Novak je imao više vinera od Stopinija (34-28) i manje neiznuđenih grešaka od protivnika (27-36).

Meč je počeo dosta čudno, pošto je Novak u trećem gemu iskoristio tek osmu brejk loptu za vođstvo od 2:1. Srpski teniser je potom osvojio još tri vezana gema (jedan brejk), i kada je prvi set dobio posle pola sata činilo se da će znatno brže završiti posao protiv 28-godišnjeg Italijana koji je prvi put nastupio na nekom grend slemu.

Ipak, drugi set Novak je počeo dosta slabije, i Stopini je u četvrtom gemu prvi put napravio brejk i poveo sa 3:1. Đoković tada počinje da igra na svom nivou i dobija pet gemova u nizu za 6:3 i 2:0 u setovima.

Da nije u prošlogodišnjoj formi Đoković je ponovo pokazao početkom trećeg seta. Simpatični Italijan napravio je dva vezana brejka i poveo je sa 4:0. Iako je možda delovalo da će Stopini smanjiti na 2:1 u setovima, naš teniser tada dobija tri vezana gema (jedan brejk), i vraća se u set. Usledila su dva gema uz servis, a onda Novak pravi novi brejk i dolazi do izjednačenja (5:5). U finišu seta Đoković je napravio još jedan brejk i ipak mirno priveo meč kraju.

Gren-slem u Melburnu igra se za ukupan nagradni fond od 23,14 miliona australijskih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve