Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.01.2009.

12:11

Počinje Australian Open

U noći između nedelje i ponedeljka počinje prvi veliki teniski turnir sezone, Otvoreno prvenstvo Australije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvog dana takmičenja na teren će svih 5 predstavnika Srbije u pojedinačnoj konkurenciji. Jelena Janković sastaće se sa Austrijankom Ivon Mejsburger, dok će protivnica Ane Ivanović biti Julija Gergeš iz Nemačke. Branilac titule Novak Đoković igraće sa Italijanom Andreom Stopinijem, Janko Tipsarević sa Špancem Oskarom Ernandesom, dok će Viktor Troicki igrati protiv Alberta Martina, takođe iz Španije.

Program počinje u 1 sat posle ponoći po centralno-evropskom vremenu (11 ujutro po lokalnom). Prva na terenu biće Ana Ivanović, koja otvara program na "Hisens Areni", protiv Nemice Gergeš, 106. teniserke na WTA listi. Dve teniserke nisu do sada igrale međusobno.

Na centralnoj "Rod Lejver Areni", drugi meč na programu biće duel Jelene Janković sa Austrijankom Mejsburger, trenutno 104. teniserkom sveta, sa kojom do sada nije igrala.

Odmah posle toga, Novak Đoković počinje odbranu titule u meču sa Italijanom Stopinijem, koji je u glavni žreb ušao preko kvalifikacija. 29-godišnji italijanski teniser trenutno zauzima 220. mesto na ATP listi, a prošle sezone u Melburnu je ispao u prvom kolu kvalifikacija. Do sada se nisu sastajali.

Viktor Troicki igra drugi meč na terenu broj 5, protiv 99. tenisera sveta Alberta Martina iz Španije, a na istom mestu Janko Tipsarević će nešto kasnije igrati sa 67. teniserom sveta, Špancem Oskarom Ernadezom.

Kompletan žreb za 1. kolo pogledajte ovde.

Otvoreno prvenstvo Australije, igra se na tvrdoj podlozi od 19. januara do 1. februara, a nagradni fond je 23.140.000 australijskih dolara, a prvi put pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji zaradiće po dva miliona australijskih dolara (1,31 miliona američkih dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve