Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.01.2009.

19:18

Ana u Australiji kao kod kuće

Srpska teniserka Ana Ivanović je u ponedeljak "osvanula" na naslovnoj strani Australijskog teniskog magazina (Australian Tennis Magazine).

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Tekst pod naslovom "Australijska Ana", govori o tome da je "ona bez sumnje srpski ponos, ali sa posebnom naklonošću za lokalne turnire, Ana Ivanović je i australijska radost". Kako se navodi na sajtu ove teniserke, postoji još jedna zemlja u kojoj se 21-godišnja šampionka oseća kao kod svoje kuće - Australija.

To se objašnjava činjenicom da je ona svoju prvu značajnu titulu osvojila u Kanberi 2005, kao i da ima dugoročne trenerske veze sa Australijom, jer je njen bivši trener, sada kapiten australijskog Fed kup tima, bio Dejvid Tejlor, a da joj je kondicioni trener Skot Barns iz Sidneja, ali i da ima mnogo rodjaka koji žive u Melburnu.

"Ovo je za mene svakako na neki način domaći turnir. S obzirom na to da ovde obavljam svoje zimske pripreme. Trudim se da u decembru i januaru u Australiji provedem šest nedelja. To je moja omiljena zemlja. Najvise od svega volim kulturu plaže i sjajno je što vidjam rodjake u Melburnu", rekla je izmedju ostalog Ivanovićeva.

Ona je dodala da je bila iznenadjena kada je prošle godine u Sidneju videla ujutro mnogo ljudi na plaži, koji su se bavili sportom pre odlaska na posao.

"Vreme je još jedna sjajna stvar u vezi ove zemlje i jako mi se svidja opušten mentalitet," rekla je Ivanovićeva i dodala da je teško pobediti "plaže Sidneja", ali da je Melburn takodje sjajan grad.

Ivanoviceva je prošle godine poslednji dan u Australiji provela slaveći Dan Australije uz tradicionalni roštilj u kući njenih rodjaka u predgradju Melburna. Ako 2009. uspe da na "domaćoj" teritoriji ostvari gren slem uspeh, verovatno će ponovo proslavljati kao da je domaća.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje 19. januara u Melburnu. Ivanovićeva je prošle sezone stigla do finala turnira, kada je izgubila od Ruskinje Marije Šarapove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve