Nova vest
Tenis

Petak, 14.11.2008.

17:43

Ana posetila školu u Bariču

Ambasadorka UNICEF-a za Srbiju, teniserka Ana Ivanović posetila je osnovnu školu "14. oktobar" u Bariču.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ta škola je zahvaljujući njenoj donaciji uključena u UNICEF-ov program "Škola bez nasilja". "Zaista sam presrećna što mogu da doprinesem naporima da se reši ozbiljan problem kao što je nasilje u školama. Takodje mi je veliko zadovoljstvo... da program napreduje i da su već postignuti neki rezultati", rekla je Ivanovićeva učenicima škole u naselju kraj Beograda.

"U školi, kao i u sportu, da bismo se usavršili moramo stalno da pratimo i ocenjujemo svoj rad. Čak i kad gubimo, treba da znamo kako da u tome nadjemo nešto dobro... i kako da budemo još bolji", kazala je trenutno peta teniserka sveta.

Ivanovićeva je prošle godine imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a i za to vreme donirala je više od četiri miliona dinara, zahvaljujući čemu se 15 škola uključilo u program za oslobadjanje obrazovnih ustanova od nasilja.

"Pozivam sve ljude dobre volje, pojedince i privrednike da nam se priključe i da zajedno pružimo šansu deci za bolje i srećnije detinjstvo. Jedino udruženi možemo da osiguramo istinski napredak našeg društva", rekla je Ivanovićeva.

Ona trenutno promoviše i UNICEF-ovu kampanju "Ti si faca", koja je namenjena mladjim uzrastima.

Reprezentativka Srbije je aktivno podržavala organizaciju u promociji sporta kao značajnog faktora za razvoj, kroz fer-plej turnire koji su promovisali kulturu nenasilja medju učenicima, kao i u prikupljanju sredstava za programe UNICEF-a u Srbiji.

Program "Škola bez nasilja" nastao je kao rezultat zabrinutosti zbog povećanja nasilja medju decom i mladima u Srbiji poslednjih godina. Program se finansira isključivo od lokalno prikupljenih sredstava, donacija gradjana i privrednika.

Program pruža deci i odraslima potrebna znanja i veštine za upravljanje i rešavanje konfliktnih situacija. U ovom trenutku program se sprovodi u 137 škola, i u njega je uključeno više od 84.000 učenika i oko 8.400 nastavnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve