Nova vest
Tenis

Petak, 14.11.2008.

14:42

Jonas Bjorkman završio karijeru

Šveđanin Jonas Bjorkman saopštio je da se povlači iz profesionalnog tenisa i da mu je današnji meč u dublu bio poslednji u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bjorkman i Kevin Ulije iz Zimbabvea u trećem kolu mastersa u Šangaju izgubili su od Poljaka Marijuša Firstenberga i Marsina Matkovskog rezultatom 6:2, 1:6, 10:6 i neće igrati u polufinalu tog takmičenja. Posle 17.godišnje karijere, u kojoj je osvojio devet gren slem titula u dublu, a najbolji plasman u singlu bio mu je četvrto mesto, 36.godišnji Šveđanin je odlučio da se "penzioniše".

"Fenomenalno je završiti karijeru na najvećem godišnjem turniru, mada bih voleo da sam odigrati još meč ili dva. Ipak, ne možete dobiti sve sto želite", rekao je Bjorkman.

"Tenis sam počeo da igram iz hobija, a ispostavilo se da mi je to već 17 godina profesija. Mentalno sam se pripremio za ovaj dan i nije mi teško, bar za sada", dodao je Šveđanin.

Bjorkman je u karijeri od turnirskih nagrada zaradio 14,5 miliona dolara, a sa reprezentacijom Švedske tri puta je bio pobednik Dejvis kupa - 1994, 1997. i 1998. godine. Karijeru je završio sa sest titula u singlu i 54 osvojena turnira u dublu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve