Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.11.2008.

12:28

Beograd definitivno dobio turnir

Rukovodstvo ATP-a donelo je u utorak konačnu odluku da Beograd bude svrstan u red gradova domaćina ATP turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Firma 'Femili sport' porodice Đoković otkupila je nedavno licencu od holandskog grada Amersforta sa namerom da preseli turnir u Srbiju, a uz garancije iz Beograda čelnici ATP-a u Šangaju jednoglasno su uvrstili glavni grad Srbije u kalendar takmičenja za sledeću godinu.

Sastanku čelnika ATP-a i prezentaciji beogradskog turnira u Šangaju prisustvovao je i gradski sekretar za sport Igor Miklja.

"Ono što je bitno je da je 'Femili sport' porodice Đoković dobio licencu, a da je nosilac cele priče bio Novak. U utorak je bio održan bord ATP-a u Šangaju gde je Novak predstavio praktično celu priču o turniru u Beogradu. On je kratko i vrlo efektno u roku od 5 minuta objasnio kako je sve to zamišljeno. Goran Đoković je govorio o tehničkim detaljima, a tu je bio i predstavnik turnira u Amersfortu koji je potvrdio da je saglasan sa premeštanjem u Beograd", rekao je Miklja.

Turnir će se održati od 4. do 10. maja 2009. između turnira iz Masters serije u Rimu i Madridu, a u vreme održavanja takmičenja u Eštorilu i Minhenu. Igraće 32 igrača, nagradni fond trebalo bi da iznosi preko 350.000 evra, a značaj ovog takmičenja za Beograd je neprocenjiv, ističe Miklja.

"Ovo je verovatno jedan od najznačajnijih događaja koji je Beograd dobio još od devedesetih, čime se u sportskom, turističkom i poslovnom smislu još više vraća na mapu Evrope", kaže Miklja.

Iako se beogradska Arena nameće kao najlogičnije rešenje za održavanje turnira u Beogradu, najavljeno je da će se takmičenje prve godine održati na terenima "Gale Muškatirović" na Dorćolu, a kasnije će biti preseljen u Akademiju Đoković na Novom Beogradu koja bi trebalo da bude izgrađena do 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve