Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.10.2008.

21:15

WTA Cirih: Ana bolja od Bartoli

Ana Ivanović pobedila je u meču drugog kola WTA turnira u Cirihu Francuskinju Marion Bartoli rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao 80 minuta, a u međusobnim duelima Ana protiv Bartoli sada vodi 3:0. U trećem kolu Ciriha drugi reket Srbije igraće protiv Petre Kvitove iz Češke (57. na WTA listi), koja je u dva seta pobedila Sofiju Arvidson.

Ana je odlično počela meč. U prvom setu dopustila je protivnici sa osvoji samo dva gema, dok je u drugom Bartoli - 16. na WTA listi, osvojila prvi gem, a zatim izgubila naredna četiri. U nastavku, Francuskinja je uspela da smanji prednost na 5:4, a onda je Ivanovićeva završila meč.

U četvrtfinalu Ivanovićeva će igrati sa osamnaestogodišnjom Čehinjom Petrom Kvitovom, s kojom je do sada odigrale samo jedan meč. U Montrealu Ana je slavila posle tri seta - 6:3, 4:6, 6:3. Kvitova je do glavnog žreba u Cirihu stigla kroz kvalifikacije.

Nagradni fond turnira u Cirihu je 600.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve