Peneta prekinula niz Jankovićeve

Srpska teniserka poražena je u drugom kolu turnira u Cirihu od Italijanke Flavije Penete sa 7:5, 3:6, 3:6.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Ovim porazom prekinut je niz od 12 uzastopnih pobeda naše teniserke. Ovo je Jankovićevoj takođe bio tek prvi poraz od Italijanke, trenutno 17. igračice sveta, posle pet ostvarenih pobeda. Jankovićeva je na turniru u Cirihu bila postavljena za prvog nosioca.

Jankovićeva je igrala dobro u prvom setu. U četvrtom gemu napravila je brejk posle koga je povela sa 3:1, a odmah zatim na svoj servis povisila na 4:1. Peneta je uzvratila brejkom, prvo smanjivši na 4:3, a ubrzo zatim je i izjednačila. Jankovićeva je posle toga povela sa 6:5 i brejkom došla do pobede u prvom setu posle 43 minuta borbe.

U drugom setu promenila se situacija, pošto je Italijanka napravila brejk u trećem gemu i odmah zatim povela sa 3:1. Peneta u petom gemu ponovo pravi brejk na koji Jankovićeva odmah uzvraća i smanjuje na 4:2 za Italijanku. To je bilo sve što je naša teniserka uradila u drugom setu, pošto je na svoj servis osvojila gem, ali je Peneta brejkom došla do pobede u drugom setu od 6:3.

Početak trećeg seta obeležila je ravnopravna borba, sve do osmog gema. Tada Peneta pravi brejk i dolazi u vođstvo od 5:3. Odmah zatim, na svoj servis dolazi do rezultata 6:3 i pobede nad Jankovićevom.

Peneta u četvrtfinalu igra sa pobednicom meča Katarina Srebotnik - Agnješka Radvanska.

Turnir u Cirihu igra se za nagradni fond 444.000 evra.

Tenis

JJ: "Nisam mašina"

Najbolja teniserka sveta, Jelena Janković izjavila je da nije imala snage da se suprotstavi Italijanki Flaviji Paneti, u drugom kolu turnira u Cirihu.

Tenis četvrtak 16.10. 18:47 Komentara: 28