Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.09.2008.

10:34

Dinara Safina odustala od Pekinga

Treća igračica sveta Ruskinja Dinara Safina neće nastupiti na otvorenom prvenstvu Kine.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ona se povukla zbog povrede leđa, koju je obnovila na turniru u Japanu. Safina je pobedila na tom takmičenju savladavši sunarodnicu Svetlanu Kuznjecovu. Ruskinja je trebalo da na turniru u Pekingu, koji se igra za nagradni fond od 600 hiljada dolara, bude treći nosilac.

Dinara Safina donela je odluku da ne nastupi na turniru u Pekingu, pošto joj se povreda leđa pogoršala tokom finala u Tokiju", saopštili su organizatori.

Finalistkinja Rolan Garosa je bila jedna od šest teniserki iz prvih deset koje je trebalo da nastupe u Kini. Tamo neće biti ni najbolje rangirane teniserke Serene Vilijams.

Jelena Janković je prva, a Ana Ivanović druga nositeljka. U prvom kolu obe su slobodne.

Pobednici turnira pripašće 95,5 hiljada dolara i 275 WTA bodova, dok će finalistkinji pripasti 51 hiljada dolara i 190 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve