Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.09.2008.

22:52

Pobeda Del Potra, Gaučosi u finalu

Argentinac Huan Martin del Potro pobedio je Rusa Igora Andrejeva sa 6:4, 6:2, 6:1 u odlučujućoj tabli polufinala Dejvis kupa.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Argentinci u finalu igtraju sa Španijom, koji su savladali SAD sa 4:1. ’Gaučosi’ su vodili sa 2:0, a pred poslednji dan bio je 2:1 zbog trijumfa ruskog dubla. Nikolaj Davidenko je nadigrao Davida Nalbandijana sa 3:6, 6:3, 7:6, 6:0, ali se Del Potro pokazao kao ključni čovek ove serije jer je oba svoja meča dobio bez izgubljenog seta.

Del Potro se nalazi u velikom naletu, što je i dokazao igrama u poslednje vreme. Osovjio je četiri titule u nizu u avgustu, zatim je igrao četvrtfinale US opena, a sada je u odlučujućem susretu polufinala Dejvis kupa dobio Igora Andrejeva za samo 2 časa i 12 minuta igre.

Mladi Del Potro je sjajno servirao i zahvaljujući početnom udarcu osvojio je 17 poena ne dozvolivši rivalu da napravi nijedan brejk.

David Nalbandijan je u četvrtoj tabli izgubio od Davidenka posle 3 i po časa igre. To je prvi poraz Nalbandijana u Dejvis kupu kod kuće nakon 16 trijumfa.

Prvi finalista ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa je Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve