Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.09.2008.

16:43

Španija u finalu Dejvis kupa - 4:1

Reprezentacija Španije plasirala se u finale Dejvis kupa, posle pobede nas selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španci su u polufinalnom meču, koji se igra u Madridu, poveli protiv branioca titule rezultatom 3-1. Odlučujući poen za Špance osvojio je najbolji teniser sveta Rafael Nadal, koji je u prvom nedeljnom siglu savladao Endija Rodika rezultatom 6:4, 6:0, 6:4, dok je u meču bez rezultatskog značaja Felisijano Lopes dobio Smea Kverija sa 7:6, 7:6.

U poslednjem meču trebalo bi da se sastanu David Ferer i Sem Kveri, ali je moguće da će selektori napraviti izmene i na teren poslati rezervne igrače.

Nadal je odigrao besprekorno protiv Rodika i imao je čak 60 direktnih poena. Prvi igrač sveta slavio je posle 2 časa i 12 minuta igre, a spasao je svih sedam brejk lopti koje je rival stvorio.

„Odigrao samo skoro savršen meč i vrlo sam uzbuđen. Igrao sam veoma dobro i sebe sam šokirao nekim’vinerima’ koje sam napravio“, izjavio je Nadal.

Meč se igrao na stadionu Plaza de Toros Las Ventas pred 21000 gledalaca. Nadal je forhend ’pasingom’ napravio prvi brej za 5:3 i Rodik više nije imao šansi.

„Rafael je verovatno najbolji ’šljakaš’ ikada i vrlo ga je teško pobediti, pogotovo kad udara kao danas“, rekao je Amerikanac.

Španija će u finalu, koje je na programu u novembru, igrati protiv pobedika drugog polufinalnog duela u kojem Argentina vodi protiv Rusije rezultatom 2-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve