Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.09.2008.

15:44

Dejvis kup: Slovačka - Srbija 1-4

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Slovačku rezultatom 4-1, u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U prvom duelu trećeg dana Viktor Troicki je savladao najbolje rangiranog tenisera Slovačke Lukaša Lacka u dva seta, rezultatom 6:3, 6:4. Srbija je tako povela rezultatom 4-0, a opstanak u Svetskoj grupi obezbedila je još u subotu trijumfom dubla. Peti meč srpski tim je predao zbog lakših povreda Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića, s obzirom na to da nije odlučivao o konačnom ishodu.

Prvi duel trećeg dana, za razliku od prethodna tri, posmatralo je samo 1.000 gledalaca u Simabak areni.

Najbolje rangirani slovački teniser (240. na ATP listi), bolje je počeo meč i već u trećem gemu napravio je brejk, a zatim poveo 3:1.

Troicki je veoma brzo uzvratio i u šestom gemu je oduzeo servis Lacku, a nakon toga je stigao do prednosti od 4:3. Zahvaljujući novom brejku u osmom gemu mladi srpski teniser je povećao prednost na 5:3, a u narednom gemu na svoj servis je okončao set.

Osim na samom početku, Troicki je u prvom setu imao mnogo bolju realizaciju poena posle prvog servisa od Lacka, kao i duplo više servis vinera.

U prvih sedam gemova drugog seta obojica tenisera igrala su veoma sigurno na svoj servis, zbog čega nije bilo pravih šansi za brejk. Ipak, Troicki je u osmom gemu uspeo da oduzme servis Lacku, a potom bez izgubljenog poena na svoj servis osigurao pobedu.

Lekarska komisija Svetske teniske federacije (ITF) je na zahtev srpskog tima pregledom ustanovila povrede Zimonjića i Janka Tipsarevića, pa je poslednji meč, koji nije imao rezultatski značaj, pripao Slovacima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve