Nova vest
Tenis

Subota, 20.09.2008.

23:03

Sančes: Bojim se za Rafino zdravlje

Selektor Španije Emilio Sančes Vikario zabrinut je za zdravlje najboljeg svetskog tenisera Rafaela Nadala.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Sančes je zabrinut da bi iscrpljenost mogla da bude najveći protivnik Nadalu u nedelju, kada se sa Endijem Rodikom sastaje u okviru polufinala Dejvis kupa. Reprezentacija Španije vodi 2:1, a Nadal će imati priliku da obezbedi treću pobedu za svoj tim i prolazak u finale Dejvis kupa.

"Na kraju Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku Nadal je bio vrlo umoran. Sada, dve nedelje nakon toga, mislim da je još umorniji. Ali, on se ipak oporavlja. Sutra ga čeka težak dan, ali možda će pasti kiša, što bi mu omogućilo još jedan dan odmora", rekao je Sančes Vikario.

Za nedelju, kada se igraju odlučujući mečevi u singlu, meteorolozi prognoziraju kišu u Madridu.

"Najbolje što možemo u ovim okolnostima da uradimo jeste da pobedimo što je pre moguće. Reprezentacija SAD će želeti pobedu, a za sport, spektakl i ljude koji gledaju meč bolje je što smo danas izgubili, jer će sutra biti pravi takmičarski dan", rekao je on.

Selektor SAD Patrik Mekinro rekao je da nije video znake opuštanja kod Nadala, koji je ove sezone osvojio četvrti Rolan Garos, Vimbldon i zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu.

"On i dalje dobro igra", rekao je Mekinro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve