Nova vest
Tenis

Subota, 20.09.2008.

18:28

DK: Srbija u Svetskoj grupi!

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće na proleće naredne godine u Svetskoj grupi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš tim je do velikog uspeha došao pobedom nad Slovačkom u plej-ofu. Odlučujuću pobedu zabeležili su Nenad Zimonjić i Viktor Troicki koji su u dublu bili bolji od Mihala Mertinaka i Filipa Polašeka sa 3:1 (7:6, 6:4, 6:7, 7:6) i tako Srbiji doneli treći bod. U nedelju su na programu dva singl meča koja neće imati rezultatski značaj.

Posle dve pobede u singlu u subotu, selektor Srbije Bogdan Obradović odlučio je da dubl sa Nenadom Zimonjićem igra Vikotor Troicki.

Zimonjić je ušao u meč kao četvrti igrač sveta u dublu, Troicki kao 128, dok su za protivnike imali Polašeka 41. na ATP listi dubl igrača i Mertineka koji je trenutno na 53. mestu.

U prvom setu bilo je neizvesno. Obe reprezentacije su imale svoje šanse, a pobednik je odlucen tek u taj-breku. Posle 6:6 u gemovima, teniseri Srbije su poveli sa 4:1, medjutim, Polašek i Mertinek su uspeli da izjednače na 5:5 i učine ovaj deo igre još zanimljivijim.

Reprezentacije Srbije i Slovačke imale su po dve set lopte u taj breku, pre nego što su Zimonjić i Troicki iskoristili šansu kod 9:8 i dobili prvi set. U drugom setu Srbija je povela sa 3:1, 4:2 i 5:3, Slovaci su smanjili na 5:4, ali to je bilo sve što su uspeli da urade. U trećem setu domaći teniseri bolje su počeli, vodili su sa 3:2, 5:4 i 6:5 i stigli do taj-breka.

U nastavku ovog seta, Slovačka je povela sa 4:2, onda kod 5:4 na servis Troickog je Srbija izjednačila na 5:5, pa se neizvesnost nastavila. Ipak, Polašek i Mertinek uspeli su da iskoriste treću set loptu na 8:7 i da smanje prednost na 1:2 u setovima.

Pad u igri Srbije iskoristili su slovački teniseri i odmah na početku četvrtog seta napravili brejk, a onda i na svoj servis osvojili gem. Zimonjić i Troicki su posle toga uspeli da osvoje tri gema za redom i da povedu sa 3:2, ali nisu imali snage za pravi preokret.

Slovačka je izjadnačila, preokrenula rezultat u svoju korist na 4:3 i 5:3, a onda je Srbija smanjila na 5:4, došla do 5:5 i povela sa 6:5. Zimonjoć i Troicki su posle četiri sata i četiri minuta igre imali prvu meč loptu, nisu je iskoristili i slovački teniseri su izjadnačili na 6:6.

U taj breku Srbija je uspela da povede sa 4:2, 5:2, Slovačka je smanjila na 5:3, ali su srpski teniseri zatim došli do tri meč lopte. Prve dve su propustili, a onda su posle četiri sata i 15 minuta osvojili poen okončali četvrti set sa 7:5 i rešili ceo meč.

U poslednja dva susreta sutra bi trebalo da se sastanu: Lacko - Đoković i Hrbati - Tipsarević, ali selektor Srbije Bogdan Obradović i selektor Slovačke Miroslav Mečir imaju pravo da do jedan sat pre početka meča zamene igrače. Prvi meč počinje u nedelju u 14 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve