Nova vest
Tenis

Subota, 20.09.2008.

00:05

JT: "Pravi posle drugog seta"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je posle pobede nad Slovakom Lukašom Lackim da je umalo izgubio jer je podcenjivački ušao u duel. Naš teniser uspeo je da donese Srbiji drugi poen u plej-of duelu sa Slovačkom, nakon što je izgubio prva dva seta.

“Nisam igrao profesionalni meč skoro dva meseca, delimično potcenjivački sam ušao u ovaj duel. Čuo sam priče da je Lukas izgubio dobar broj prvih kola na čelindžerima, pa uzeo dva meseca slobodna. To se na njemu nije videlo. Igrao sam set i po kao da nisam bio na terenu, u jednom trenutku sam video da ako nastavim ovako, on neće početi da promašuje i greši. Morao sam nessto da promenim svoj pristup igri, što se i desilo posle drugog seta”, rekao je Tipsarević.

Janko se osvrnuo in a suđenje koje je u nekoliko situacija u odlučujućem petom setu bilo u najmanju ruku sumnjivo.

“Što se tiče suđenja, na Novakovom meču sduije nisu mogle da kradu jer je bio dominantan. U mom Dejvis kup isksutvu, kraše se događaju kada je gusto. Osetio sam to i danas, ne mogu da kažem da je to bilo namerno, ali moglo je da dođe do promene. Drago mi je što sam ostao mentalno jak.

Na 0:2 sam samo slušao jedan savet selektora i, uglavnom Zimonjića, da nastavim da se borim do kraja, jer je i Lacko počeo da pada. Kada su dolazili važni poeni u gemovima, nisam igrao kako treba da igra jedan Dejvis kup igrač. Nisam umeo da se ponašam kako treba kod brejkova, ali to je zbog manjka mečeva. Takve stvari vam poljujaju samopouzdanje.”

Na kraju, Tipsarević je i pohvalio igru rivala.

“Lukaš definitivno zaslužuje bolje mesto od 240. mesta na ATP listi, ne znam kako je izgubio te mečeve prvog kola na čelindžerima. Ako nastavi ovako, definitivno će ući u prvih 100 na listi.

Nisam znao da je moja mama čučala i nije mogla da gleda meč. Pre godinu i po dana počela je da gleda moje mečeve, ranije je gasila tv. Sve ovo je pogađa, doživljava emotivno, dok je ćale malo drugačiji.”

Selektor srbije Bogdan Obradović izjavio je da su dve pobede posle prvog dana izuzetno važne, jer će naš tim u nastavku igrati rasterećenije.

“U Dejvis kupu je teško dobiti meč, nema pravila. Ovaj rezultat je izuzetan za nas, to nas rasterećuje za dubl. Očekujem da se igrači emotivno i fzički oporave za sutra. Prijavljeni su Zimonjić i Đoković, ali imam pravo da to sutra promenim, tako da ćemo još videti”, rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve