Nova vest
Tenis

Petak, 19.09.2008.

20:32

Đoković: "Najbolji kad je trebalo"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je večeras da je pobedio Dominika Hrbatija jer je u najvažnijim poenima zadržao koncentraciju i odigrao najbolje što može. "Gledajući rezultat, pobeda deluje kao izuzetno laka, ali nije bilo tako. Bio sam koncentrisan sve vreme i odigrao sam najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Ipak, najvažnije je da sam Srbiji doneo prvi poen u ovom duelu", izjavio je Djoković na konferenciji za novinare.

Srpski reprezentativac priznao je da zbog iscrpljenosti u pojedinim momentima duela sa Hrbatijem nije odigrao onako kako se to očekivalo.

"Nisam imao previše vremena da se spremim. Iscrpljen sam zbog teške sezone i nisam se osećao 100 odsto fizički spreman. Zato je bilo važno da budem stalno koncentrisan i da dobijem u tri seta", objasnio je Đoković.

Đoković je istakao da ga nije iznenadila dobra igra Hrbatija, uprkos tome što je Slovak u poslednje dve godine imao dosta problema sa povredama.

"Znam da on uvek igra odlično kod kuće. Prethodne dve godine se borio sa povredama. Hrbati je na ovom terenu igra sjajno, a 2005. je dobio 11 mečeva u Bratislavi", podsetio je Đoković.

Najbolji teniser Srbije naveo je da još ne zna da li će sutra igrati u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

"Bilo bi idelano da posle prvog dana povedemo sa 2:0. Nadam se da Janko može da izvuče pobedu, jer bi u narednim danima bili rasterećeniji. Sada ne mogu da kažem da li ću sutra igrati dubl, ali prijavljen sam za meč. U dogovoru sa selektorom i ekipom doći ćemo do pravog rešenja", kazao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve