Nova vest
Tenis

Subota, 13.09.2008.

19:32

FED kup: Ruskinje vode 2:0

Teniserke Rusije vode sa 2:0 u pobedama protiv Španije u finalu ovogodišnjeg FED kupa.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Vera Zvonarjeva, osvajačica bronzane medalje na OI u Pekingu, savladala je Anabel-Medinu Gariges rezultatom 6:3, 6:4, dok je Svetlana Kuznjecova bila bolja od Karle Suares Navaro – 6:3, 6:1. Finale se odigrava u Madridu, a domaćin je izabrao šljaku za podlogu. Ipak, ni to im nije pomoglo, pa je Ruskinjama sada dovoljan još jedan trijumf da dođu do konačne pobede, četvrte u poslednjih pet godina.

Garigesova je veći otpor Zvonarjevoj pružila u drugom setu. Tada je posle brejka zaostatka na samom startu dobila četiri gema u nizu i bila u prično dobroj situaciji pred nastavak. Španjolka je potom spasla 0:40 na svoj servis, ali nije iskoristila psihološku prednost, pa je Vera vratila brejk, a potom i došla do pobede.

"Uvek je teško igrati prvi meč i drago mi je da sam ga uspešno okončala. Malo sam izgubila koncentraciju sredinom drugog seta, napravila sam nekoliko grešaka, a ona je podigla nivo igre. Ipak, uspela sam da se izvučem i pobedim", rekla je Zvonarjeva.

Još lakši posao imala je Kuznjecova. Ona je protiv Suaresove, senzacionalne četvrtfinalistikinje Rolan Garosa, izgubila samo četiri gema i slavila posle 1 časa i 20 minuta.

"Ključ u ovom meču bio je da ne pobedim samu sebe. Ona je igrala dobro samo kada sam ja žurila i pokušavala previše dobro da igram. Onda sam ponovo postala strpljivija i sve je došlo na mesto. FED kup igram sa mnogo više strasti i energije nego bilo koje drugo takmičenje", izjavila je Kuznjecova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve