Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.04.2008.

17:58

JJ: Korak po korak ka vrhu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Reprezentativka Srbije Jelena Janković izjavila je posle pobede nad Hrvatskom kojom je prvi oput ostvaren plasman u Svetsku B grupu da je ovo "istorijski uspeh" za srpski tenis. "Presrećna sam jer smo prvi put u istoriji ušli u Svetsku grupu. Svako od nas je odradio svoj deo posla i doprineo da se nađemo u eliti", rekla je Jankovićeva i dodala da je konačan cilj osvajanje Kupa federacija.

Sledeću fazu na putu ka Svetskoj A grupi, prema rečima trenutno pete teniserke sveta, Srbija će "proći na isti način kao i dosadašnje etape na tom putu". "Igraćemo meč po meč, ići ćemo korak po korak, da bismo se na jesen 2010. borile za polufinale u A grupi", rekla je Jankovićeva i izrazila nadu da će do tada i ona i Ana Ivanović ostati zdrave kako bi ostvarile najveći cilj i osvojile pehar u Fed kupu.

Srpska teniserka osvrnula se ponovo na meč plej ofa sa Hrvatskom koji je dobijen zahvaljući ključnoj pobedi Ane Jovanović. "Pobeda Ane Jovanović na startu bila je ključna, a trijumf Ane Ivanović je bio odlučujući".

"Očekivao sam pobedu protiv Hrvatica. Istina, nije nam bilo lako kada smo prvog dana saznali da Ana Ivanović neće izaći na teren protiv Jelene Kostanić-Tošić. Na sreću, imala je dostojnu zamenicu u Ani Jovanović koja je uspela da nas iznenadi pobedom", rekao je selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš.

Vraneš: Čekamo Jelenu Dokić!

Prema rečima Vraneša, naredni korak je put ka vrhu svetskog tenisa, odnosno ulazak u Svetsku A grupu.

"Da bismo ostvarili taj veliki cilj, biće potrebno da stvorimo treću igračicu koja bi po kvalitetu mogla da bude blizu Ane i Jelene",

"Kada budem video žreb, komentarisaću naše šanse", istakao je Vraneš, uz zanimljivu napomenu da bi "ključni treći čovek" u našoj ekipi mogla da bude i Jelena Dokić, nekada četvrta igračica sveta, koja pokušava da se vrati u vrhunski tenis.

"Sa Jelenom Dokić su, kako čujem, več obavljeni razgovori. Bilo bi sjajno kada bi se ona vratila tenisu u velikom stilu" rekao je Vraneš.

Selektor Srbije naglasio je da mu je boravak u Zagrebu bio "izuzetano prijatan", a na pitanja novinara zbog čega su naše teniserke onda imale toliko obezbeđenje, rekao je da je to sastavni deo ovakvih takmičenja.

"To nema veze sa činjenicom da smo igrali u Hrvatskoj. Da smo otišli u bilo koji drugi kutak planete obezbeđenje bi bilo isto i to je normalo s obzirom da imamo dve igračice iz svetskog vrha" objasnio je Vraneš.

Naredne godine reprezentacija Srbije igraće u prvom kolu Svetske B grupe i ukoliko taj duel dobije, steći će pravo da igra u plej ofu za popunu Svetske A grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve