Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.04.2008.

17:32

Nadal osvojio turnir u Monte Karlu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je četvrtu uzastopnu titulu na turniru Masters serije u Monte Karlu savladavši u nedelju u finalu Rodžera Federera sa 2:0 po setovima 7:5, 7:5. Tom pobedom drugi teniser sveta je dokazao dominaciju na šljaci. Nadal je treći put bio bolji od Federera u finalima Monte Karla, a sedmi na šljaci. Španac nije izgubio nijedan set drugu uzastopnu godinu.

Špamski teniser je ujedno postao prvi igrač koji je četiri puta osvajao trofej u Kneževini još od Entonija Vildinga sa Novog Zelanda sa početka prošlog veka.

U prvom setu oba tenisera pravila su mnogo neiznuđenih grešaka. Nadal je u dvanaestom gemu sjajnim bekhend vinerom uspeo da napravi brejk i osvoji set.

Nadal je u drugom setu gubio čak 4:0, Federer mu je dva puta oduzeo servis. Međutim, drugi reket sveta je uspeo da se vrati u meč osvojivši pet gemova za redom.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu je 2.270.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve