Nova vest
Tenis

Subota, 26.04.2008.

18:09

Ana Jovanović: ''Najdraža pobeda''

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Srpska teniserka Ana Jovanović izjavila je posle pobede nad Jelenom Kostanić-Tošić (6:4, 7:5), u prvom meču plej-ofa za plasman u Drugu Svetsku grupu Fed kupa između Srbije i Hrvatske, da joj je to "najdraži trijumf u karijeri". "Ova pobeda mi je sigurno najdraža, jer je ostvarena u vrlo bitnom trenutku za reprezentaciju, kada se odlučuje o našem plasmanu u Svetsku grupu", rekla je Jovanović, koja je u poslednjerm času zamenila Anu Ivanović, sprečenu zbog bolesti da izađe na teren.

Jovanović je za odluku da će igrati umesto najbolje srpske teniserke saznala dva sata pre početka meča.

"Bila sam spremna i fizički i psihološki za mogućnost da uđem kao eventualna zamena. Ipak, svi smo bili zatečeni sprečenošću Ane da zaigra u prvom duelu", istakla je Jovanović.

Prvi set je srpska teniseka dobila sa 6:4, uz 3:2 u brejkovima, da bi sledeći set započeo dominacijom hrvatske reprezentativke. Kod rezultata 5:2 za Kostanić-Tošić, srpski reket broj tri i 268. na svetskoj listi, krenula je u pravu kontraofanzivu, uspevši da napravi seriju od čak pet gemova.

"Preokret koji sam napravila u drugom setu, posle Jeleninog vođstva od 3:0 i 5:2, nije nikakva novost za mene. Umela sam to u dosadašnjoj karijeri da izvedem više puta", rekla je Jovanović.

Taktika srpske teniserke sastojala se, prema njenim rečima, u "držanju protivnice na bekhendu".

"Znala sam kako treba igrati sa Jelenom. Ona je levoruka i zbog toga sam se držala saveta trenera da treba da je držim na osnovnoj liniji. Očigledno, taktika je u potpunosti uspela", zaključila je Ana Jovanović, posle čije pobede Srbija vodi protiv Hrvatske sa 1:0.

Hrvatska teniserka Jelena Kostanić Tošić izjavila je da "ne može da objasni razloge pada u drugom setu".

"Ne mogu da objasnim razloge mog pada u igri ni sebi.ni vama", rekla je novinarima Kostanić Tošić, koja na svetskoj rang listi zauzima 152. mesto, i za 100 mesta je boje rangirana od Jovanovićeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve