Nova vest
Tenis

Subota, 26.04.2008.

17:04

Đoković predao Federeru

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa Masters turnira u Monte Karlu, pošto je zbog zdravstvenih problema predao polufinalni meč Švajcarcu Rodžeru Federeru. Meč je prekinut u drugom setu, kod vođstva Federera sa 3:2, nakon što je Švajcarac dobio prvi set sa 6:3. U drugom polufinalu, Rafael Nadal je pobedio Nikolaja Davidenka, sa 2:0 i igraće za četvrtu uzastopnu titulu u Monte Karlu.

Federer sada vodi sa 6:2 u međusobnim duelima sa Federerom, koji je tako prekinuo niz od dva poraza protiv najboljeg srpskog tenisera. Đoković se u jednom trenutku požalio na vrtoglavicu, a posle prvog seta tražio je lekarski tajm-aut.

Federer je slavio u prvom setu posle brejka u osmom gemu. Švajcarac je poveo sa 5:3 i zatim servirao bez izgubljenog poena. Prethodno je Đoković imao tri brejk lopte u petom gemu, ali je Federer sa pet vezanih poena odbranio servis.

U drugom setu, Đoković je izgubio servis u trećem gemu posle dvostruke servis-greške, odmah je vratio brejk, ali je posle novog izgubljenog servisa, već u sledećem gemu, odlučio da prekine meč.

Nadal nezaustavljiv

U drugom polufinalu, Rafael Nadal se približio na jednu pobedu od rekordne četvrte uzastopne titule u Monte Karlu, pobedom nad Nikolajem Davidenkom, sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Španski as nastavio je tako impresivan niz na šljaci, pošto mu je to čak 97. pobeda iz 98 mečeva na toj podlozi. Lakim trijumfom u polufinalu Monte Karla, Nadal se revanširao Davidenku za poraz u finalu Mastersa u Majamiju.

Nadal je u polufinalu imao teži zadatak nego što to rezultat pokazuje. U prvom setu napravio je brejk u trećem gemu, pošto je Davidenko dva puta servirao u mrežu, a posle nove greške ruskog tenisera, Nadal u devetom gemu privodi set kraju.

Španac je u drugom setu poveo sa 3:1. Davidenko je, ipak, brzo vratio brejk, ali je zatim ponovo ispustio svoj servis, što je praktično bio kraj meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve