Nova vest
Tenis

Petak, 25.04.2008.

19:33

Đoković sa Federerom za finale

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Srpski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u polufinale turnira Masters serije u Monte Karlu pobedom nad Semom Kverijem sa 2:0 po setovima 6:4, 6:0 za samo jedan čas igre. Đokovićev protivnik u borbi za treće ovogodišnje finale biće Rodžer Federer koji je savladao Davida Nalbandijana sa 2:1.

Treći reket sveta je imao manjih problema u prvom setu pošto nije uspeo da iskoristi šest brejk šansi. U devetom gemu, Đoković je oduzeo servis Amerikancu i potom lako priveo set kraju.

U drugom setu, srpski teniser je igrao odlično i nije dozvolio nijedan gem protivniku. U poslednjem gemu, Đoković je propustio dve meč lopte, ali je treću iskoristio.

To je bio drugi susret dva tenisera, a u prvom Đoković je takođe bio bolji na Otvorenom prvenstvu Australije ove godine sa 3:0.

Federer i Đoković su jedini susret na šljaci igrali upravo u Monte Karlu pre dve godine i Švajcarac je pobedio sa 2:1.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu je 2.270.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

19 h

U fokusu

Vidi sve