Nova vest
Tenis

Petak, 25.04.2008.

18:19

Fedex, Davidenko, Nadal u 1/2finalu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Teniseri Rodžer Federer, Rafael Nadal i Nikolaj Davidenko plasirali su se u polufinale turnira Masters serije u Monte Karlu. Federer je savladao Davida Nalbandijana sa 2:1 po setovima 5:7, 6:2, 6:2 i u polufinalu sastaće se sa boljim iz meča Đoković – Kveri. Švajcarac je tako poveo u međusobnim duelima sa Argentincem sa 9:8.

U prvom setu Nalbandijan je napravio jedini brejk, u 11. gemu i to je bilo dovoljno da dobije taj deo igre. U naredna dva seta, Federer je bio znato bolji i rutinski pobedio.

Najbolji teniser sveta trijumfovao je na osmom uzastopnom meču na šljaci pošto je prošle nedelje ovojio turnir u Eštorilu.

Rus Nikolaj Davidenko obezbedio je plasman u polufinale posle teške pobede nad saigračem iz Dejvis kup reprezentacije, Igorom Andrejevim, sa 2:1 po setovima 6:3, 4:6, 7:5. Meč je trajao dva sata i 45 minuta.

Oba tenisera su mnogo grešila. Davidenko je imao čak 61 neiznuđenu grešku, Andrejev 54. U drugom setu bilo je čak sedam brejkova u deset gemova.

Naredni Davidenkov protivnik biće najbolji igrač na šljaci Rafael Nadal koji je pobedio zemljaka Davida Ferera sa 2:0 po setovima 6:1, 7:5.

Drugi reket sveta je vrlo lako dobio prvi set, ali je u drugom imao problema. Ferer je imao čak tri vezane set lopte ali nije uspeo da ih iskoristi zbog neiznuđenih grešaka.

Nadal je trostruki uzastopni šampion u Monte Karlu i ma skor od 22 pobede i samo jednog poraza na tom turniru.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu je 2.270.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve