Nova vest
Tenis

Utorak, 22.04.2008.

18:46

Sančes:"Jelena može da bude broj 1"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski stručnjak Rikardo Sančes, koji je prošle nedelje angažovan za prvog trenera Jelene Janković, smatra da srpska teniserka može do kraja ove godine da izbije na prvu poziciju na WTA listi. "Jelena ima potencijala da do kraja godine završi na prvom mestu na lestvici. Naravno, nije ona jedina koja to hoće. Tu su i njena zemljakinja Ana Ivanović, pa vodeća na svetskoj listi Žistin Enan, kao i Ruskinja Marija Šarapova...Sve one žarko žele da izbore ili zadrže poziciju broj jedan na svetu", ocenio je Sančes.

Španski teniski stručnjak planira da usavrši ofanzivnu igru naše teniserke.

"Jankovićeva je po prirodi veliki borac i ta energija samo treba da se na pravi način kanališe na terenu. Pored uvođenja ofanzivne dimenzije u igru, Jelenina igra ne zahteva veće izmene", rekao je Sančes.

Sančes je, takođe, istakao da je i drugi servis važan element i da ga treba poboljšati kod srpske igračice.

"Servis je u principu jedno od osnovnih oružja svih tenisera. Zbog toga ćemo se potruditi da drugi Jelenin servis uskoro dobije na snazi i preciznosti", obećao je Sančes, koji je u dosadašnjoj karijeri uglavnom radio sa teniserima sa ATP liste.

Među poznatijim igračima koje je Sančes savetovao i čiju igru je usavršavao su i Rus Nikolaj Davidenko i španski teniser Karlos Moja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve