Nova vest
Tenis

Utorak, 22.04.2008.

16:17

JJ: "Prioritet Svetska B grupa"

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da joj je u nastavku sezone prioritet plasman u Svetsku B grupu Fed kupa, odnosno pobeda u plej of meču koji reprezentacija Srbije 26. i 27. aprila igra protiv selekcije Hrvatske u Zagrebu. "Prvo što želim u nastavku sezone jeste da Srbija konačno uđe u Svetsku grupu gde bi, sudeći po sadašnjem kvalitetu, mogla da osvoji i titulu", izjavila je naš drugi reket na konferenciji za novinare u TK "Gemaks".

Drugi reket Srbije naglasila je da će tokom meča u Zagrebu glavni zadatak srpskim teniserkama biti da "ostanu pribrane i koncentrisane" na ostvarenje istorijskog cilja - ulaska među 16 najboljih reprezentacija sveta.

"Cela ekipa treba da se fokusira na osnovni cilj - ulazak u Svetsku B grupu. Sudeći prema rasporedu snaga na terenu, to teoretski ne bi trebalo da bude težak posao. Ipak, svaki protivnik bez obzira kako bio rangiran, zaslužuje respekt", rekla je Janković.

Peta na listi najboljih teniserki sveta istakla je da poznaje skoro sve igračice koje se nalaze na spisku selektora hrvatskog Fed kup tima Gorana Prpića i da je sa njima čak i "dobra drugarica".

" Ana Ivanović i ja treba da se usredsredimo na igru na terenu. Važno je da se ne obaziremo na atmosferu u zagrebačkoj hali koja će biti naklonjena Hrvaticama. Sigurna sam da će cela ekipa uspešno 'prevaliti' ovu etapu puta koja nas vodi ka svetskom vrhu", rekla je Janković.

Srpska teniserka je protekli deo sezone nazvala "uspešnim" i najavila pohod ka još boljoj poziciji na WTA listi do kraja godine.

"U decembru sam imala operaciju zbog koje nisam mogla da se posvetim bazičnim pripremama . Posledica toga bili su za nijansu slabiji rezultati, ali sam bez obzira na to zadovoljna onim što sam postigla", rekla je Janković koja je na WTA turniru u Majamiju igrala u finalu, dok je na turniru u Čarlstonu ušla u četvrtfinale.

U nastavku sezone srpska teniserka najavila je odbranu titule na WTA turniru u Rimu, kao i prvo mesto u ovogodišnjoj WTA trci.

"Nameravam da odbranim titulu u Rimu i da ostanem prva u WTA trci", poručila je Janković i dodala da joj je ove sezone, kao i svake druge, glavni cilj "osvajanje gren slem titule".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve