Nova vest
Tenis

Sreda, 16.04.2008.

17:08

Obradović: "Zadovoljan sam žrebom"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da je zadovoljan ishodom žreba za baraž za dopunu Svetske grupe Dejvis kupa, na kome je njegov tim za protivnika dobio selekciju Slovačke. "Žreb je sasvim zadovoljavajući, s obzirom na protivnike koje smo mogli da dobijemo. Favoriti smo, važno je da se dobro i ozbiljno pripremimo za ovaj meč i naravno, očekujemo pobedu", rekao je Obradović, a preneo Teniski savez Srbije.

Teniseri Srbije na žrebu u Londonu nisu bili nosioci, pa su za protivnike mogli da dobiju Australiju, Austriju, Hrvatsku, Rumuniju, Belgiju, Koreju i Izrael.

"Niko od nas nije želeo da izvučemo Australiju jer se Dejvis kup igra odmah posle Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku. Da smo izvukli Australiju, morali bismo da direktno iz SAD putujemo tamo, a to bi bilo naporno zbog vremenske zone i drugih faktora", dodao je Obradović.

Najbolji teniser Slovačke, kojoj će Srbija gostovati od 19. do 21. septembra, trenutno je 149. igrač na ATP listi Lukas Lacko. Drugi je 195. teniser sveta Dominik Hrbati, a treći Karol Bek, koji je 231. na ATP listi.

Mihail Mertinak je najbolji slovački igrač u dublu, pošto je trenutno na 49. mestu. Filip Polašek je trenutno 79. na svetu u konkurenciji dublova.

Srbiju su na meču sa Rusijom, prvom ovogodišnjem u Dejvis kupu, predstavljali treći, 37. i 105. teniser sveta Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, kao i Nenad Zimonjić, koji je 1137. na ATP listi u singlu, ali 10. u dublu.

Duel sa Rusijom Srbija je, oslabljena zdravstvenim problemima, u februaru u Moskvi izgubila sa 2:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve