Ana Ivanović donirala 15 škola

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Srpska teniserka Ana Ivanović svojim donacijama omogućila je da se 15 škola u Srbiji uključi u UNICEF-ov program "Škola bez nasilja", saopštila je beogradska kancelarija UNICEF-a. Anini sportski uspesi nisu jedina pomoć Srbiji - prošlog septembra postala je nacionalna ambasadorka UNICEF-a kako bi pomogla poboljšanju uslova u kojima žive deca.

UNICEF-ovi ambasadori su poznate javne ličnosti iz sveta sporta, filma, muzike, ličnosti koje su spremne da učine sve što je u njihovoj moći da javno govore o problemima dece i mladih, da pomognu da se promeni politika prema deci i da prikupljaju sredstva za programe UNICEF-a.

Ana Ivanović je svojom donacijom omogućila da se 15 osnovnih škola u Srbiji uključi u program "Škola bez nasilja - ka sigurnom i podsticajnom okruženju za decu".

Ovom donacijom u program su ušle škole koje su se prijavile na konkurs i čekale da se obezbede finansijska sredstva.

To su škole: "Vera Radosavljević" iz Negotina, "Vladimir Rolović" iz Rakovice, "Dušan Radonjić" i "Prvi srpski ustanak" iz Aranđelovca, "Vuk Karadžić" i "Jan Kolar" iz Bača, "Ratko Mitrović" iz Čačka, "Milan Rakić" iz Medoševca kod Niša, "Milica Stojadinović Srpkinja" iz Iriga, "Sava Žebeljan" iz Kovačice, "Kupački partizani" iz Kruševca, "14. oktobar" iz Bariča kod Obrenovca, "Branko Radičević" iz Odžaka, "Desanka Maksimović" iz Kovina i "Ivo Lola Ribar" iz Sombora.

Svoju inauguraciju u nacionalnu ambasadorku za UNICEF Ivanovićeva je iskoristila da javno pozove biznismene i kompanije iz Srbije da joj se pridruže i donacijama pomognu program "Škola bez nasilja".

"Ovde se ne radi samo o novcu. Ovde se radi o nastojanju da se reše problemi dece. Zbog toga vas pozivam da mislite na decu. Pitajte decu da li su srećna u školi. Hajde da, molim vas, učinimo sve što možemo da im pomognemo", rekla je ambasadorka UNICEF-a Ana Ivanović.

Tenis

DK: Srbija sa Slovačkom

Pravo izbora podloge imaće Slovaci. Pobednici plejof duela igraće sledeće sezone u Svetskoj grupi Dejvis kupa, dok će poražene ekipe nastupiti u regionalnim takmičenjima.

Tenis sreda 16.04. 12:15 Komentara: 25