Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.04.2008.

00:35

Nadal u polufinalu Majamija

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Drugi reket sveta, Rafael Nadal, plasirao se u polufinale Masters turnira u Majamiju pobedom nad Džejmsom Blejkom u tri seta, po setovima 3:6, 6:3, 6:1, u meču koji je trajao sat i 55 minuta. Deveti nosilac je imao 36 vinera, naspram Nadalovih 25, ali i čak 31 neiznuđenu grešku, dok je Španac napravio ukupno trinaest. Nadalov protivnik u polufinalu biće Čeh Tomaš Berdih, koji je savladao Igor Andrejeva sa 6:4, 6:4. Turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 3.770.000 dolara.

Nadalu je ovo druga pobeda u poslednja dva susreta sa Blejkom. Prvi put Nadal je pobedu odneo u četvrtfinalu Masters turnira u Indijan Velsu. Tri okršaja pre toga Blejk je rešio u svoju korist.

Prvi set proticao je izjednačeno, sve do trenutka kada Amerikanac nije iskoristio brejk-priliku za prednost od 5:3. To je, ujedno, i jedini brejk koji je Blejk napravio u toku meča. Na svoj servis dobio je set 6:3.

Španac je, sa druge strane, imao 19 brejk-prilika, od kojih mu je bilo dosta da iskoristi četiri da bi pobedio.

Možda odlučujući trenutak bio je krajem drugog seta, kada je Nadal napravio prvi brejk za prednost od 5:3 u gemovima. Španac je do kraja meča zadržao svoj servis, i u trećem setu napravio čak tri brejka za rezultat od 6:1.

"Bio je ovo veoma težak meč. Blejk je počeo agresivno, sa mnogo koncentracije, i trebalo mi je dosta truda da ga pobedim, jer je on veoma dominantan na ovoj podlozi", izjavio je Nadal nakon meča.

Španac je dodao i da je za njega najbitniji bio trenutak kada je napravio brejk na početku trećeg seta.

"Mislim da je meč odlučilo to što sam mu uzeo servis na početku trećeg seta. Imao sam mnogo prilika da napravim brejk, ali je to uglavnom bilo nemoguće pored igrača kao što je on. Jako mi je drago što sam na kraju uspeo da pobedim."

U drugom delu žreba nalazi se i Srbin Janko Tipsarević, kome će u četvrtfinalu protivnik biti Rus Nikolaj Davidenko, četvrti nosilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve