Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.03.2008.

21:34

Ivanovićevoj titula u Indijan Velsu

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je WTA turnir prve kategorije u Indijan Velsu. Ana je u finalu, u duelu prvog i drugog nosioca, slavila protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, u duelu koji je trajao jedan sat i 21 minut. Ivanovićevoj je ovo šesta titula u karijeri, a treća iz prve kategorije.

Ivanovićeva sada u duelima sa Kuznjecovom ima skor od pet pobeda i jednog poraza, a ovo je bio prvi trijumf naše teniserke posle dva seta.

Ana je tokom celog turnira igrala sjajno, i opravdala je ulogu prvog favorita. U finalnom meču Ivanovićeva je igrala najbolje kada je bilo najpotrebnije, i zasluženo je došla do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

U prvom setu obe teniserke počele su sigurnim servisima, a prva je zapretila Ruskinja u četvrtom gemu. Ana je dobrim servisima uspela da spasi brejk loptu, i izjednači na 2:2.

Usledio je još jedan period bez brejk prilike, a onda Ana pravi brejk u najboljem mogućem trenutku, i dolazi do prednosti od 5:4. U narednom gemu srpska teniserka se nije uplašila, i sigurnim servisima došla je do vođstva od 1:0 u setovima.

Drugi deo igre počinje brejkom Ivanovićeve u trećem gemu za vođstvo od 2:1. Kuznjecova tada počinje da igra sa mnogo više rizika, pogađa nekoliko teških udaraca i uzvraća brejkom za 2:2. Srpkinja je već u sledećem gemu imala novu šansu za oduzimanje servisa protivnici, nije je iskoristila, i činilo se da je Kuznjecova u psihološkoj prednosti.

Ipak, Ana izjednačuje, i nastavlja sa pritiskom na servis protivnice. U sedmom gemu drugog seta Ivanovićeve koristi drugu brejk loptu, i dolazi do velike prednosti od 4:3. Posle tog brejka očekivao se veliki otpor Kuznjecove, ali Ana dobija osam od narednih devet poena, i u velikom stilu dolazi do trofeja.

Ana je za ovaj trijumf nagrađena sa 332 hiljade dolara i 465 WTA poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve