Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.03.2008.

14:49

JJ:Koncentrisaću se na veće turnire

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka i četvrta igračica sveta Jelena Janković izjavila je da će igrati manje turnira ove sezone kako bi povećala svoje šanse da osvoji prvi grend slem turnir u karijeri. Jankovićeva, koja je igrala u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije, prošle sezone odigrala je čak 97 mečeva.

"Pokušaću da igram mnogo manje turnira ove godine. Koncentrisaću se na veće turnire, da budem sveža i spremim se da ostvarim svoje ciljeve. Prošle godine sam stekla dosta iskustva. Nikada u karijeri nisam toliko igrala, i pobedila u toliko mečeva. Mislim da ne mogu da izdržim toliko", rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva je prošle sezone postala treća teniserka sveta posle "Rolan Garosa", i držala je tu poziciju na kraju godine. Veliki broj mečeva je, međutim, uticao na formu 23-godišnje teniserke, koja je propustila nekoliko turnira zbog povreda.

"Imala sam mnogo povreda, ali je to deo sporta. Ponekada nemaš sreće i povrediš se na važnim turnirima, gde su očekivanja velika i ne možes da pružis svoj maksimum zbog toga. Probaću da budem u što boljoj formi i da izbegnem povrede", dodala je četvrta teniserka sveta.

Jankovićeva je prvi nosilac na turniru u Bangaloru, i slobodna je u prvom kolu. Četvrta teniserka sveta ne nalazi se u istom delu žreba turnira sa sestrama Venus i Serenom Vilijams iz SAD.

"Imam dobar rezultat u mečevima protiv njih dve. Pobedila sam, možda njih obe, oko tri puta. Jedna sam od retkih igračica kojima je to pošlo za rukom", izjavila je Jankovićeva, koje će u drugom kolu tunira u Bangaloru igrati sa pobednicom meča Jung-Čan Čang iz Kineskog Tajpeja i Sanda Mamić iz Hrvatske.

Turnir u Bangaloru igra se od 3. do 9. marta za nagradni fond od 600.000 dolara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve