Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.02.2008.

19:00

Troicki: Šteta zbog Đokovića

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nakon trijumfa nad Dmitrijem Tursunovim, kojom je Srbiji doneo utešnu, drugu pobedu u duelu Dejvis kupa sa Rusijom, Viktor Troicki je izjavio da je zadovoljan pobedom, ali u isto vreme i razočaran zato što taj duel nije imao rezultatski značaj. Rusija je prethodno obezbedila nedostižnu prednost, pošto je Novak Đoković, zbog iscrpljenosti, predao meč Nikolaju Davidenku.

"Bilo mi je krivo posle poraza Novaka Djokovića, ali sam ostao motivisan. Možda sam i bolje igrao zato što meč nije imao rezultatski značaj. Bio sam opušteniji, igrao sjajno, služio me je i servis. Ko zna šta bi se desilo da je taj meč odlučivao i da se igralo na tri dobijena seta", rekao je Troicki posle pobede od 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Pojedini ruski novinari insinuirali su da Tursunov, 34. teniser sveta, nije uložio maksimalan trud, ali se Troicki nije složio sa tim.

"Dmitri je profesionalac i ako je na terenu pokušaće da pobedi.Sigurno ne izlazi da se zabavlja", istakao je 114. igrač na ATP listi, koji je u prvom singlu u Moskvi u pet setova izgubio od četvrtog tenisera sveta Nikolaja Davidenka.

Tursunov je rekao da posle pobede Davidenka nad Đokovićem nije u meč sa Troickim ušao potpuno koncentrisan.

"Znao sam da je Đoković izgubio, pa se nisam sasvim koncentrisao na meč. Jednostavno sam izašao i igrao... Troicki mi se posle meča zahvalio što sam mu dao lep poklon za rođendan", kazao je ruski teniser.

Obradović: Herojska borba

Selektor Bogdan Obradović ocenio je da se njegov tim, suočen sa brojnim problemima u Moskvi, ipak hrabro borio.

"Novak, Ziki, Janko i Viktor su heroji. Čestitam ruskom timu na pobedi, ali čestitam i mojim igračima što su pokazali koliko žele da igraju za svoju zemlju. Vrlo je teško u napornoj sezoni u kojoj ima samo nekoliko slobodnih nedelja doći i igrati u Dejvis kupu. S obzirom na brojne pehove koje smo imali uspeli smo da izvučemo izuzetan rezultat. Malo je nedostajalo i da Đoković pobedi Nikolaja Davidenka i izjednači na 2:2, a ko zna šta bi posle bilo", istakao je Obradović.

"Ovaj poraz će nam doneti i dosta dobrog. Viktor je dobio šansu, što je veoma dobra stvar i apsolutno je iskoristio. Dobili smo i sjajan dubl. Ostaje nam samo da se u septembru u baražu izborimo za ostanak u Svetskoj grupi", naveo je selektor Srbije.

Obradović je dodao i da nisu postojale šanse da Tipsarević zaigra u petom meču, čak i da je Djoković dobio Davidenka.

"Već posle duela Troickog sa Davidenkom odlučili smo da Viktor igra peti meč... Sa Novakom se ništa nisam dogovorao. On je izašao na teren i dao sve od sebe", kazao je Obradović, a potom ruskim novinarima rekao da ne krivi domaćine meča za zdravstvene probleme u njegovom timu.

Selektor Rusije Ssamil Tarpiščev ocenio je da je Srbija, da je bila kompletna, ove godine mogla i do titule šampiona Dejvis kupa.

"Srbja ima veoma jak tim, dugu klupu i ove sezone su mogli i da osvoje Dejvis kup. Pre početka našeg duela mislio sam da Srbi imaju 55 odsto šanse za pobedu, a mi 45. Kada smo saznali za njihove zdravstvene probleme znali smo da su šanse na našoj strani. Najvažnije mi je da su svi moji igrači dali maksimu", rekao je Tarpiščev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve